Praktijk voor holistische geneeskunde
Pro Sanum

Allergietherapie

Ik maak in mijn praktijk gebruik van verschillende methoden en inzichten om de reactie van het immuunsysteem en spijsvertering te normaliseren op bepaalde stoffen, die bij een persoon een abnormale reactie geven in het lichaam en klachten geven.

 

Allergische reacties op bepaalde stoffen worden meestal niet door een specifiek oorzaak veroorzaakt, vaak zijn er meerdere factoren betrokken en dat zowel op fysiek als op psychisch-emotioneel niveau.

Voor het normaliseren en reguleren van het immuunsysteem en spijsvertering kan het nodig zijn om  op al deze niveaus te behandelen voor optimaal resultaat.

Naast gebruik van orthomoleculaire therapie en mycotherapie pas ik vaak de PsychoSomatische Energetik (PSE) toe voor behandelen van onbewuste conflicten in de psyche en balanceren autonome zenuwstelsel en hormonaalstelsel, die ofwel oorzakelijk dan wel bijdragend zijn aan allergische reacties.

 

De Amerikaanse therapeute Sandi Radomsky heeft verschillende methoden ontwikkeld voor het behandelen van allergie en allergische reacties m.h.v. toepassen van een specifieke laser gecombineerd met principes en inzichten uit de acupunctuur, acupressuur en reflexzone therapie.

Deze therapie is ook heel geschikt voor kinderen omdat deze volkomen pijnloos en snel uitgevoerd kan worden.  

 

De Resonator therapie ontwikkeld door de Duitse arts Theresia Altroch in samenwerking met de Duitse muziekwetenschapper Thomas Techau kan ook op verschillende manieren bijdragen aan het reguleren van het immuunsysteem en spijsvertering en verminderen van allergische reacties.