Praktijk voor holistische geneeskunde
Pro Sanum

Natuurlijk schildklierhormoon

Synthetisch T4 hormoon zoals Thyrax Euthyrox, Eltroxin etc. geeft niet altijd het gewenste resultaat, er blijven dan klachten. T4 is feitelijk een préhormoon en wordt niet bij iedereen goed omgezet naar T3. T3 is het actieve hormoon en noodzakelijk voor het goed functioneren van lichaam en geest.
Voor dit probleem is tegenwoordig toenemende aandacht en een oplossing is dan bijvoorbeeld om aanvullend T3 (zoals Cytomel) voor te schrijven. Maar er is een groep patiënten die noch op synthetisch T4, noch op de combinatie van T4 en T3 goed reageert. Voor hen kan natuurlijke schildkliermedicatie (NSH) de enige juiste medicatie blijken te zijn.

Evenals de synthetische schildkliermedicatie kan het natuurlijke schildkliermedicatie alleen op recept verkregen worden en kan dus alleen door een arts worden voorgeschreven.

Ik begeleid al vele jaren patiënten die willen overstappen van hun synthetische schildkliermedicatie naar natuurlijke schildkliermedicatie en regel daarbij dat zij hun medicatie kunnen krijgen via specialistische apotheken.